Joe Biden, consultări cu „aliaţii şi partenerii” despre războiul din Ucraina. Klaus Iohannis participă la conferința video securizată

Data actualizării: Data publicării:
joe biden
Joe Biden spune că sunt indicii că Vladimir Putin s-ar autoizola și că și-ar fi pedepsit mai mulți consilieri Foto: Profimedia Images

Președintele american Joe Biden se va consulta marți, în cadrul unei videoconferințe, cu „aliații și partenerii” SUA asupra unui răspuns coordonat împotriva Rusiei, după declanșarea invaziei asupra Ucrainei, a anunțat Casa Albă, potrivit Reuters. Palatul Cotroceni, a anunțat, la rândul său, că președintele Klaus Iohannis va participa la consultări cu președintele SUA și cu lideri internaționali „pe tema securității regionale”.

„Președintele va convoca o conferință video securizată cu aliații și partenerii pentru a discuta despre sprijinul nostru continuuu pentru Ucraina și despre eforturile de a trage Rusia la răspundere, ca parte a strânsei noastre coordonări”, se arată într-o declarație a Casei Albe, citată de Reuters.

Administrația de la Washington nu a precizat deocamdată cine va lua parte la consultările cu Joe Biden.

Palatul Cotroceni a anunțat însă marți dimineață, pe agenda președintelui, participarea lui Klaus Iohannis „la consultări găzduite de Președintele Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden, cu lideri internaționali, ai instituțiilor Uniunii Europene și NATO pe tema securității regionale”.

Consultările anunțate de Palatul Cotroceni vor avea loc la ora 16.45.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri