Sari la conținut

Adriean Videanu a fost reținut. Fostul ministru a ajuns în arestul Poliției Capitalei

Actualizare 20.00. Adriean Videanu a ajuns în centrul de arest al Poliției Capitalei. Fostul ministru al Economiei va fi dus, vineri, la instanța supremă, cu propunere de arestare preventivă.


Actualizare 19.45. Cristian Ene, avocatul lui Adriean Videanu: Domnul Videanu şi-a uzitat toate drepturile procesuale. Suntem în situația în care DNA a înţeles să emită o ordonanță de reținere de 24 de ore pentru posibila faptă de complicitate la abuz în serviciu. Urmează să ne prezentăm şi să dovedim că Adriean Videanu nu a fost implicat în această faptă adusă la cunoştinţă de DNA.


Actualizare 19.35. Adriean Videanu a ieșit încătușat din sediul DNA. La ieșire fostul ministru a fost huiduit de oamenii strânși în fața Direcției Naționale Anticorupție.


Adriean Videanu, foto: Mediafax

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a intrat în sediul DNA în momentul în care din clădire a ieşit preşedintele PMP, deputatul Elena Udrea, care a fost adusă cu mandat pentru a fi audiată în dosarul Microsoft.

Adriean Videanu și Alin Cocoș, audiați la DNA

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Alina Bica, în calitate de procuror-şef al DIICOT, ar fi ridicat pe 25 februarie 2014, în mod abuziv, sechestrul aplicat asupra unui număr de 80 acţiuni care valorau 277.000 lei, deţinute de Videanu la SC Titan Mar SA. Adriean Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, potrivit surselor citate.

Sechestrul asupra acţiunilor sale a fost pus în dosarul în care Videanu este cercetat de DIICOT, alături de alte persoane, pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 de dolari şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.