Arestat rătăcit la Curtea de Apel. Inculpatul a fost dus din greșeală la alt proces

Data publicării:
magistrat dosar

Dintre cei patru arestați în dosarul de corupţie al judecătoarelor Viorica Dinu şi Antoanela Costache, doar trei au ajuns în boxa acuzaților. Președintele completului judecată a refuzat să înceapă şedinţa până când nu sunt prezenţi toţi inculpaţii. Absentul a fost găsit, în cele din urmă, după jumătate de oră, într-o altă sala de judecată, unde fusese dus din greşeală.

„Datorită faptului că instanțele sunt foarte aglomerate, iar sălile de judecată nu sunt la dispoziția judecătorului, se formează Complete de judecată care se suprapun. Aglomerația este evidentă, se încurcă sălile”, spune avocatul inculpaților, Violeta Podolian.

Majoritea inculpatilor din acest dosar au decis să recunoască comiterea faptelor de coruptie. Judecătoarele Antoanela Costache și Viorica Dinu au spus că sunt nevinovate. Acest lucru ar putea duce la judecarea lor într-un dosar separat.

Inculpaţii care s-au declarat vinovaţi vor fi judecaţi în regim de urgenţă şi vor primi pedepse mai uşoare, conform noilor prevederi ale codului penal.

Judecătoarele Antoanela Costache și Viorica Dinu au fost trimise în judecată la jumătatea anului trecut. Ele sunt acuzate că au acceptat să primească sume de bani de la inculpatii care doreau să obțină sentințe favorabile. Printre cei scăpați de închisoare cu ajutorul lor s-ar afla și omul de afaceri Dinel Staicu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri