Sari la conținut

Aviz negativ de urmărire penală, în Comisia juridică, pentru ministrul Viorel Ilie

Comisia juridică a Senatului a dat un aviz negativ consultativ la cererea DNA de urmărire penală a ministrului Viorel Ilie.

170403_COTROCENI_INVESTIRE_04_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea viorel ilie

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Membrii PSD și ALDE au votat împotriva urmăririi penale, în timp ce USR și PNL au votat în favoarea cererii DNA.

Numărul de voturi „contra” a fost de 7, în timp ce „pentru” au fost șapte voturi.

Președintele comisiei Robert Cazanciuc nu a dat prea mult detalii despre acest vot și a spus doar că votul este secret.

Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul și trei angajați ai ministerului sunt suspectați de „aranjarea” unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale.

Rămâne de văzut dacă acest vot va fi răsturnat în plen, însă sunt șanse mici, ținând cont că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, minimiza faptele pentru care ministrul este cercetat de DNA.

Mai exact, ministrul Viorel Ilie este suspectat de instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale.

Fost primar de Moinești, Viorel Ilie este și senator ALDE, aflat la primul mandat în Parlament. Prin urmare, solicitarea DNA trebuie adresată Parlamentului, care va trebui să se pronunțe prin vot dacă aprobă sau nu cererea de urmărire penală. 

Viorel Ilie a devenit în aprilie, după numai trei luni de experiență ca parlamentar, ministru pentru relația cu Parlamentul în Cabinetul condus de Mihai Tudose.