Bărbatul acuzat de propagandă teroristă a fost arestat preventiv

Data publicării:
teroristul palestinian

Românul de naţionalitate palestiniană cercetat de procurorii DIICOT pentru promovarea unor mesaje ale organizaţiilor teroriste şi suspectat că se afla într-o etapă avansată de radicalizare a fost arestat preventiv.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului.

El a fost reţinut joi de către procurorii DIICOT, care au făcut o percheziţie la locuinţa din Ilfov a acestuia, unde au fost găsite şi ridicate documente, materiale de propagandă, medii de stocare şi sisteme informatice, potrivit News.ro.

Conform procurorilor DIICOT, bărbatul este suspectat de promovarea prin propagandă a unor mesaje radicale specifice unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu şi instruirea cu privire la folosirea unor dispozitive explozive şi se afla într-o etapă avansată a procesului de (auto)radicalizare pe linia ideologiei unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu.

Persoana a promovat sistematic în mediul online idei, concepţii şi atitudini specifice unor entităţi teroriste. Concret, suspectul a manifestat interes pentru acţiunile derulate de organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu, accesând în mod constant materiale cu caracter jihadist, care promovau inclusiv modalităţi de a ajunge în Siria şi de a comite atentate teroriste” afirmau procurorii DIICOT.

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a precizat că bărbatul a intrat în atenţia Serviciului în anul 2015, în urma unei sesizări făcute de un cetăţean la 0800.800.100 - linia telefonică antitero (Telverde antiterorist).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri