Bunica și părinții copilului ucis de maidanezi sunt așteptați la audieri

Data publicării:
parchet

Actualizare 16:30: Avocatul Ion Iordăchescu, reprezentantul preşedintelui Asociației Caleidoscop, a declarat că situația privind eutanasierea câinilor a fost creată de ambiguitatea textelor de lege. Acesta a mai spus faptul că „datorită împrejurării” Curtea Constituțională a considerat ca fiind neconstituțională o dispoziție a legii Marinescu.

„Este o situație generată în principal de ambiguitatea textelor de lege, sau o situație creată de așa-zisa lege Marinescu. Legea respectivă s-a întors în Parlament, deși fusese votată de cele două camere, datorită împrejurării că CCR avea să considere o dispoziție din cuprinsul acestei legi ca fiind neconstituțională, deci o consideră neconstituțională.

CCR a apreciat că Consiliile Locale nu pot să hotărască soarta câinilor fără stăpân deoarece legea conținea unele posibilități ale Consiliilor Locale de a hotărî după consultarea comunităților locale dacă acești câini vor fi eutanasiați”, a declarat Ion Iordăchescu.


Actualizare 10.20. La audieri au ajuns și proprietarul terenului pe care s-a petrecut tragedia, precum și șeful unuia dintre cele două adăposturi pentru câinii fără stăpân din Capitală. De asemenea, sunt așeptați și mai mulți hingheri, care ar trebui să le spună procurorilor care e procedura de ridicare a câinilor de pe străzi.

____________________

Membrii familiei ar putea ajunge astăzi în fața procurorilor Parchetului General al Capitalei. Deocamdată, în acest dosar nu s-a început urmărirea penală, chiar dacă procurorii au audiat până acum trei persoane.

Anchetatorii vor să afle, în primul rând, cum au ajuns acei câini din adăpost în libertate și apoi ce s-a întâmplat cu copilul. Acuzațiile pot fi foarte grave și se poate ajunge până la omor din culpă, iar persoanele responsabile să plătească chiar cu închisoarea.

Mai mulți bucureșteni au reacționat în urma acestui caz, iar în Capitală vor avea loc și astăzi mai multe mitinguri.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anunțat organizarea unui referendum, astfel încât bucureștenii să spună dacă sunt sau nu de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri