Carmen Dan, după moartea poliţistului din Timiş: Oare trebuie să-mi dau demisia?

Data actualizării: Data publicării:
carmen-dan-govro

Carmen Dan a declarat că dotarea Ministerului este subiectul care poate fi în continuare dezbătut, dar a subliniat că nu consideră că trebuie să demisioneze deoarece, în mandatul său, a adoptat cele mai multe mijloace de protecție pentru polițiști.

„Dincolo e situația tragică, suferința familiei și camarazilor, subiectul principal pe care-l putem discuta acum, la rece, după ce emoția a trecut, este dotarea poliției. În acest domeniu am destule lucruri care nu mă pot mulțumi cu atât mai mult cu cât e responsabnilitatea ministrului să aducă resurse financiare și logistice pentru nevoile Ministerului. Dar oare trebuie să-mi dau demisia pentru că am adus cel mai mare buget al MAI din ultimii 10 ani? Sau pentru că în mandatul meu s-au luat cele mai multe mijloace de protecție pentru polițiști, veste antiînjunghiere și veste antiglonț. Sau pentru că în ultimii 2 ani s-au achiziționat cele mai multe autospeciale după cele din mandatul ministrului Oprea, din 2015, cu care sunt în mod constant comparată de către anumiți sindicaliști?”, a declarat Carmen Dan.

Carmen Dan a mai subliniat că gradul de înzestrare a parcului auto a MAI va fi, anul acesta, de 60%, comparativ cu cel din 2017, când era de 40%.

Un poliţist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliţie Recaş, a fost împuşcat mortal, în misiune, de Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din oraşul Lugoj, care era dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie. După tragedie, sindicaliștii din poliție au condamnat subfinanțarea Ministerului.

Lepa a fost fost găsit spânzurat în celula sa, luni dimineața, în jurul orei 6.30.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri