Cererea DNA în cazul Tobă a ajuns la Președinție

Data actualizării: Data publicării:
ANCHETA PETRE TOBA-agerpres_8716791

Cererea DNA privind urmărirea penală a fostului ministru Petre Tobă a ajuns la Palatul Cotroceni.

ANCHETA PETRE TOBA-agerpres_8716791
Foto: Agerpres

Președintele Klaus Iohannis trebuie să dea un aviz în privința solicitării transmise de procurorul general. Doar în cazul unui aviz favorabil poate continua ancheta în cazul fostului ministru.

DNA a cerut urmărirea penală a lui Petre Tobă pentru favorizarea infractorului. Fostul ministru de Interne este suspectat de procurori că ar fi încercat să pună piedici anchetei DNA în dosarul în care sunt cercetaţi 24 de angajaţi ai Serviciului Secret al Ministerului de Interne, prin refuzul de a declasifica acte legate de achiziţiile DIPI.

Din banii serviciului secret al Ministerului de Interne s-au cumpărat căsuţe de păpuşi, tobogane, jocuri darts, cărţi de joc sau benzi de alergare. Preşedintele României va decide dacă permite procurorilor să înceapă anchetarea ministrului Internelor.

În urma acestor acuzații, Petre Tobă a demisionat din funcția de ministru.

Am decis să-mi prezint demisia Primului ministru pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne într-un scandal public în prag de alegeri. Resping cu tărie acuzaţiile aduse şi sunt la dispoziţia organelor de anchetă pentru clarificarea oricărei situaţii. Menţionez că toate faptele prezentate sunt anterioare mandatului meu iar procurorul de caz a avut acces la toate documentele necesare instrumentării cauzei, inclusiv la cele clasificate "secret de stat"”, a afirmat el, într-un comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri