Dan Șova rămâne în arest preventiv până în februarie

Data publicării:
sova-1

 

FOTO: Inquam Photos

ACTUALIZARE 16.46. 

Senatorul PSD Dan Șova va rămâne în arest preventiv, au decis magistrații de la ÎCCJ. 

ACTUALIZARE 10.00. La instanţa supremă este şi Dan Şova.

Avocaţii săi au susţinut că Dan Şova nu trebuie să mai rămână după gratii şi după 3 ianuarie, când expiră primul mandat de arestare preventivă şi ar debuta cel prelungit înainte de Crăciun. Totodată, apărătorii cer ca arestul preventiv să fie înlocuit cu o altă măsura mai blândă.

Pe de altă parte însă, procurorii cer ca prelungirea arestului preventiv să rămână definitivă.


Decizia de astăzi nu va mai putea fi contestată.

Parlamentarul este în arest preventiv de la începutul lunii, în dosarul CET Govora, în care este acuzat că ar fi cerut şi primit 100.000 de euro ca să-şi folosească influenţa pentru a intermedia semnarea unui contract.

„În perioada octombrie 2011 - iulie 2014, inculpatul Șova Dan-Coman a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă inculpatul Bălan Mihai, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună”, comunica DNA.

Dan Şova a spus la demararea cercetărilor că este nevinovat şi că DNA nu are suficiente probe care să dovedească faptul că ar fi pus presiune pe fostul director general al CET Govora astfel încât acesta să semneze, în două rânduri, un contract de asistenţă juridică de tip abonament cu o anumită casă de avocatură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri