Sari la conținut

DNA cere, din nou, arestarea şefului CET Govora

Mihai Bălan a dat declaraţii complete în faţa procurorilor anticorupţie şi a explicat condiţiile în care a fost încheiat acel contract de consultanţă juridică între CET Govora şi acea firmă de avocatură indicată de Dan Şova.

Mihai Bălan a dat vina pe senator spunând că acesta ar fi exercitat o serie de presiuni asupra sa pentru a accepta un contract de care CET Govora nu avea nevoie. Procurorii DNA spun că nu este suficientă această recunoaştere a faptelor pentru că acuzaţiile sunt grave, iar Mihai Bălan ar fi folosit bani din fondul de investiţii al CET Govora pentru achitarea acelui contract, în condiţiile în care compania de stat avea propriii săi jurişti: şase angajaţi.

Procurorii au descoperit că jumătate din suma lunară pe care firma CET Govora o plătea respectivei firme de avocatură ajungea direct la Dan Șova, care îşi plătea cu suma respectivă o rată la o casă.

După ce un judecător de drepturi și libertăţi de la ICCJ a decis că Mihai Bălan poate fi cercetat sub control judiciar, procurorii au contestat această decizie, iar la finalul şedinţei de judecată, magistraţii decid dacă admit cererea procurorilor şi dacă Mihai Bălan va fi arestat preventiv.