Sari la conținut

Elan Schwartzenberg, pus sub urmărire internațională 

Pe numele omului de afaceri Elan Schwartzenberg a fost pus un mandat de urmărire internațională. Decizia a fost luată de Curtea de Apel București. El este acuzat că ar fi intermediat mita între frații Mazăre și omul de afaceri Avraham Morgenstern.

Decizia Curții de Apel a fost dată la solicitatea Poliției Române care l-au și dat în urmărire naţională. Astfel, pe teritoriul oricărei țări va fi găsit, omul de afaceri va fi arestat.

Poliția consideră că Elan Schwartzenberg se sustrage urmăririi penale.

Oficial nu se știe unde se află omul de afaceri, el fiind plecat de mai mult timp din România. Potrivit unor informații, el s-ar afla în Israel.  

Tribunalul Bucureşti a emis, pe 10 iunie, pe numele omului de afaceri un mandat de arestare în lipsă, pentru 30 de zile.

La sfârşitul lunii mai, procurorii anticorupţie au cerut arestarea în lipsă a milionarului, care este acuzat că ar fi intermediat mita între fraţii Mazăre şi un constructor, omul de afaceri Avraham Morgenstern.

Acuzaţiile vin în dosarul în care fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre şi fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, sunt deja trimişi în judecată, pentru fapte de corupţie. Cei doi sunt acuzaţi că ar fi primit mită, ca să aprobe construirea cartierului social Henri Coandă din Constanţa.