Sari la conținut

Elena Udrea: Toate partidele au „gherilă online”

„Nu are nicio legătură activitatea de la orga nizaţia politică cu această speţă. Mailurile sunt puse în dosar ca să mai existe în presă şi alte dezbateri mai suculente. Aici trebuie să vorbim dacă este adevărat că eu am luat geanta cu bani sau nu”, a spus Elena Udrea.

Supărarea fostului ministru al Dezvoltării vine după ce procurorii au stabilit că o parte importantă din presupusa mită de 10% percepută din lucrările acordate prin Compania Naţională de Investiţii ajungea, de fapt, la postacii pro-PDL.

În campanie exista o gherilă digitală, ceea ce toate partidele au. Eu vreau să ştiu de exemplu cum s-a făcut campanie la PNL sau cum a făcut campanie USL-ul, PSD-ul. Dacă tot vrem să ne distrăm, ne distrăm şi cu celelalte partide politice”, a spus Elena Udrea.

Procurorii spun că un rol important în mecanism îl avea Tudor Breazu, fostul administrator al terenului din Nana. Prin intermediul lui, Elena Udrea ar fi beneficiat de excursii luxoase, genţi de firmă, dar şi de articole pozitive în presă.

Toate aceste plăţi se realizau fără a fi întocmite documente justificative, cu ştiinţa inculpatei Udrea Elena Gabriela, care primea periodic informări pe mail cu privire la situaţia plăţilor şi la eficienţa "postacilor" de la Breazu Tudor şi de la coordonator", arată procurorii DNA”, se arată în referatul DNA.

Procurorii au aflat că lunar aproape 10 mii de euro erau trimişi unui grup care avea menirea să posteze articole pro-PDL, lucru confirmat şi de Tudor Breazu în faţa instanţei.

„Plata postacilor a fost efectuată în anul 2012 în campania electorală. La fel şi suma pentru materiale promoţionale, cred. Cei 26 de mii de euro, cât a reprezentat suma de bani primită de la societatea Last Time Studio, a fost achitată pentru diferite bilete de avion, excursii, comunicate de Ana Maria Topoliceanu”, a arătat Tudor Breazu în instanţă.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul „Gala Bute”. Este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu, dar şi că a obținut pe nedrept fonduri europene. În plus, fostul ministru trebuie să vină cu un răspuns şi în privinţa cauţiunii de 5 milioane de lei pe care trebuie să o achite după ce procurorii DNA au plasat-o sub control judiciar. Deputații au aprobat cererea DNA pentru urmărirea penală și reținerea fostului ministru, dar nu și pentru arestarea preventivă a acesteia.