Sari la conținut

Explicațiile jurnalistului Sky News. Încă trei mesaje pe Twitter: În imaginile de la hotel apare numai echipa!

Foto: The Guardian

„Pentru a clarifica – imaginea de la hotel este echipa Sky News. Nimeni altcineva. Este televiziune. Este o echipă de producţie”, a scris Ramsay pe Twitter.


„Nimeni nu a fost plătit. Armele sunt reale. Povestea este corectă. Sfârşit. România, nu a fost vorba despre tine. Au fost arme”, a adăugat el două ore mai târziu.


„România, nu mai provoca discordie, este ridicol. Este foarte plictisitor. Am răspuns la toate întrebările – arestează bandele?”, a mai scris jurnalistul după încă o oră.

O galerie foto cu imagini de la hotelul din Tg. Mureș în care apare echipa Sky News puteți viziona AICI.

Jurnalistul Stuart Ramsay şi echipa lui s-au întâlnit cu „intermediarul” din reportajul Sky News despre presupuşii traficanţii români de arme în faţa hotelului de la Tg. Mureș în care au fost cazaţi, înainte de a realiza materialul despre vânzarea de armament. Întâlnirea ar fi avut loc înainte de realizarea reportajului care a fost difuzat de televiziunea britanică. Într-una din imaginile înregistrate de camerele de supraveghere se observă cum „intemediarul” se îndreaptă cu mâna întinsă pentru salut spre unul dintre însoţitorii lui Ramsay.  Într-o altă fotografie, se poate vedea cum jurnalistul Stuart Ramsay se deplasează prin faţa hotelului, însoţit de echipa lui, dar şi de „intermediar”.

Un membru al Consiliului Național al Audiovizualului îl avertizează că va fi chemat în judecată. Ce spune „CNA”-ul britanic

Comentând la un alt mesaj publicat de Stuart Ramsey pe Twitter, Valentin-Alexandru Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), l-a avertizat că va fi chemat în judecată.

„Cred că vei fi chemat în judecată. Noroc. Valentin Jucan, Secretar de Stat, Consiliul Naţional al Audiovizualului”, i-a scris el britanicului.

„Heheheh, este adevărat! Pur şi simplu nu vă convine! AK-urile şi puştile cu lunetă sunt – err – militare, de vânzare. Noroc”, scrisese Ramsay miercuri pe Twitter, în cel de-al treilea mesaj pe care l-a publicat pe reţeaua de socializare după izbucnirea scandalului provocat de reportajul difuzat de Sky News despre presupuşi traficanţi de arme din România.

În alte comentarii la mesajele publicate, jurnalistul britanic este criticat atât pentru faptul că îşi susţine materialul, cât şi pentru limbajul pe care l-a folosit pe Twitter.

Jurnalistul Stuart Ramsay a fost criticat de jurnalişti din România şi după ce a scris, miercuri, pe Twitter, că informaţiile sunt reale şi a negat că ar fi vorba despre o înscenare, menţionând că au loc arestări şi că Guvernul este pus în dificultate.

Acelaşi tratament a avut şi postarea acestuia de luni în care le răspundea aparent celor care îi contestau veridicitatea materialului, spunând că râde pe seama lor şi vorbind despre „proştii care nu înţeleg jurnalismul”.

Postul de televiziune Sky News a anunţat, miercuri, că susţine în totalitate, în continuare, materialul publicat duminică, privind presupuşii traficanţi de arme din România. De altfel, Sky News a postat din nou pe site miercuri materialul filmat de jurnalistul Stuart Ramsay.

Ofcom, instituţia omoloagă Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) în Marea Britanie, a transmis, miercuri, Agenţiei de presă News.ro, că a primit şase reclamaţii în legătură cu ancheta Sky News privind presupuşii traficanţi de arme din România, pe care le va analiza cu atenţie înainte de a decide dacă va investiga cazul.

Instituţia a precizat, pentru News.ro, că identitatea oricărui reclamant este confidenţială şi că Ofcom va analiza reclamaţiile în aproximativ zece zile lucrătoare înainte de a decide dacă lansează o investigaţie.

Unul dintre cei care a spus că s-a adresat Ofcom în cazul materialului difuzat de Sky News este ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache. Conform unui răspuns transmis News.ro, Ambasada a subliniat în sesizarea transmisă Ofcom „caracterul imprecis, incomplet şi incorect al informaţiilor prezentate în reportajul menţionat, care nu susţin concluziile anchetei jurnalistice respective, şi care sunt de natură a proiecta o imagine negativă a României în rândul publicului britanic”.

Citiți și:

Reportajul Sky News | Dan Mihalache: S-ar putea să fie şi implicaţii care ţin de geopolitica zonei
Sky News își apără jurnalistul
Contul de Twitter al jurnalistului Sky News, invadat de comentarii ironice  
Şeful DIICOT: „Se confirmă un scenariu care cred că a fost pus la cale de jurnaliștii britanici”
2000 de euro pentru „traficanții” din reportajul Sky News. Suspecții au fost ridicați de DIICOT
Explicaţiile jurnalistului Sky News, după reportajul despre traficanţii de arme
Contul de Twitter al jurnalistului Stuart Ramsay, invadat de comentarii ironice
Armele prezentate de Sky News nu sunt de asalt. Reacţia postului britanic
DIICOT nu exclude o tentativă de discreditare în privința traficului de arme prezentat de Sky News
Traficanţii” de arme care apar în reportajul Sky News au fost lăsaţi în libertate
Reportaj înscenat. Mărturia românului care l-a ajutat pe Stuart Ramsay 
Sky News: Traficanţi din România le vând arme tuturor celor care doresc, inclusiv teroriştilor