Femeie din Cluj-Napoca amenințată și șantajată, după ce a fost păcălită cu un credit de nevoi personale de 40.000 de lei

Data actualizării: Data publicării:
femeie care plange cu telefonul in mana
Credit foto: Guliver/Getty Images

O femeie din Cluj-Napoca a ajuns să fie amenințată cu bătaia și șantajată de un individ din Timiș, cunoscut online. Bărbatul o păcălise că o va ajuta să obțină un credit de nevoi personale, dar la scurt timp a început să-i ceară bani. Într-un final, femeia a mărturisit calvarul pe care îl trăia la Poliție, iar bărbatul a fost reținut, scrie Monitorul de Cluj.

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, din Timișoara, ar fi abordat-o pe femeie prin intermediul unei rețele sociale. S-a dat drept broker și, sub pretextul că oferă credite de nevoi personale, i-ar fi transmis spre semnare un contract de împrumut în valoare de 40.000 de lei.

"Totodată, în vederea obținerii respectivei sume, acesta i-ar fi prezentat femeii necesitatea de a achita o taxă în valoare de 5.500 de lei, context în care aceasta ar fi transferat în contul indicat de bărbat suma solicitată. Ulterior, sub amenințări cu acte de violență ar fi constrâns-o pe femeie să achite diferite sume către acesta, evaluate în total la 27.000 de lei", au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Pe fir au intrat, însă, polițiștii, care au descins, marți, la domiciliul suspectului.

"În urma a celor două perchiziții efectuate de polițiști în municipiul Timișoara au fost identificate și ridicate telefoane mobile, cartele de telefonie și alte medii de stocare. Probatoriul administrat a condus la reținerea lui pentru 24 de ore a bărbatului de 37 de ani, urmând ca la expirarea perioadei să fie prezentat instanței în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive", se mai arată în comunicatul IPJ Cluj.

Bărbatul este cercetat pentru șantaj și înșelăciune și riscă să petreacă ani grei în spatele gratiilor.

Avertismentul polițiștilor

  • Nu lăsaţi emoţiile sau problemele financiare să vă copleşească! Analizați cu atenție înainte de a lua o decizie financiară și apelați doar la instituții bancare autorizate și recunoscute!
  • Fiţi prudenţi când cineva vă solicită o sumă de bani!
  • Acţionaţi legal când vine vorba de câștiguri rapide, sume de bani obținute cu ușurință sau împrumuturi!

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri