Video Florea Dascălu a fost arestat preventiv. Directorul de la CNAIR a fost ridicat de procurori de la o partidă de vânătoare

Data actualizării: Data publicării:
florea dascalu cu catuse isi apara fata cu un dosar si o sticlă cu apă
Florea Dascălu, director în CNAIR, a fost aresatat preventiv pentru luare de mită Foto: captură video

Florea Dascălu, directorul de întreținere de la compania națională de drumuri, care ar fi luat  mită aproape 40.000 de lei, a fost arestat preventiv duminică seara. Decizia a fost luată de magistrații Tribunalului Timiș, la cererea procurorilor DNA. Potrivit legii, Florea Dascălu ar urma sa fie suspendat luni din funcție de directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)

„Ați luat șpagă pentru a oferi contracte de deszăpezire?”, „De câte ori ați luat mită?”, „Ați acceptat și partide de vânătoare ca mită?”, „Cine vă plătea trofeele de vânătoare?” - sunt câteva dintre întrebările pe care i le-au pus jurnaliștii, pentru a confirma informații vehiculate în spațiul public, în momentul în care Florea Dascălu a fost adus, sâmbătă, pentru audieri la DNA Timișoara.

Directorul este suspectat că promitea, contra unui comision și a altor foloase necuvenite, lucrări de deszăpezire și de marcare a șoselelor. Florea Dascălu a refuzat însă orice declarație și și-a acoperit fața cu un dosar în timp ce era escortat de doi polițiști.

Denunț depus din data de 4 mai

„Din păcate, starea de sănătate nu îi permite să aibă o poziție fermă și echilibrată azi. Urmează ca pe viitor să își exprime punctul de vedere cu privire la starea de fapt. Ce pot să vă spun este că investigația este urmarea unui denunț depus în 4 mai anul acesta”, a declarat avocatul său, Arcadie Anastasescu.

Florea Dascălu se află sâmbătă la o partidă de vânătoare în județul Arad. Banii pentru participare ar fi venit de la o firmă de casă a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, abonată la contracte de întreținere. Un denunț făcut în 4 mai 2022 la DNA a dus la începerea anchetei. Procurorii l-au ridicat pe director chiar de pe domeniul de vânătoare.

Florea Dascălu lucra în sistemul public din 1996

Aceștia îl acuză pe Florea Dascălu că a ajutat o firmă să devină abonată la contracte cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În schimbul acestui ajutor, Dascălu ar fi primit până acum sume de bani totalizând 37.000 de lei, dar și foloase necuvenite. Concret, din luna mai și până în prezent, Florea este acuzat că a primit sume de bani pentru ca respectivă firmă să câștige licitațiile.

Florea Dascălu este în sistemul public din anul 1996. Tot de atunci lucrează la Drumuri. În anul 2009 a fost și director ajunct al companiei, care la acea vreme purta numele de CNADNR.

În martie 2015, Digi24 dezvăluia dedesubturile unor contracte dubioase ale CNAIR cu firme ale căror patroni erau condamnați penal. Florea Dascălu spunea atunci: „Și asta e tot o licitație. E procedura legală, conform ordonanței 34. Ei aveau nevoie de acest material, au organizat prin bursă, unde durează 20 de zile, procedura prin licitație durează 90 de zile și nu mai îmi trebuia nisipul, dacă făceam 90 de zile și luam în martie sau mai”.

Duminică, după câteva ore de audieri, judecătorii de la Tribunalul Timiş au decis arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a directorului Florea Dascălu, pentru luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri