Fostul procuror general al României s-a pensionat la 50 de ani. Klaus Iohannis a semnat decretul

Data publicării:
Procurorul general Gabrela Scutea face declaratii de presa
Procurorul general Gabrela Scutea. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretele de eliberare din funcţie a mai multor magistraţi, ca urmare a pensionării acestora. Printre ei se numără și fostul procuror general al României, Gabriela Scutea.

Potrivit unui comunicat remis vineri de Administraţia Prezidenţială, şeful statului a eliberat din funcţie mai mulți procurori, printre care și Gabriela Scutea, fosta șefă a Parchetului General.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 11 august 2023, următoarele decrete:

Decret privind eliberarea din funcția de procuror a doamnei Scutea Gabriela la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov, având gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - pensionare, la data de 18 august 2023”, se transmite Administrația Prezidențială. 

Gabriela Scutea a fost șefa Parchetului General începând din februarie 2020.

Ea are 50 de ani și lucrează de 26 de ani în magistratură, potrivit CV-ului de pe site-ul Ministerului Justiției.

Ceilalți procurori eliberați din funcție prin decret prezidențial sunt:

Camelia Oancea - procuror cu grad profesional corespunzător parchetului de pe lângă tribunal în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina - pensionare;

Dalida Mirela Militaru - procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj - pensionare;

Nicoleta Pantilie - procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, având gradul profesional corespunzător parchetului de pe lângă curtea de apel, în prezent detaşată în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, delegată în funcţia de director adjunct al Direcţiei resurse umane şi organizare - pensionare.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri