„Fraude la referendum”. Șapte membri ai unei secții din Mehedinți, urmăriți penal

Data publicării:
stampila 20vot 20referendum 20resized 20mediafax-52837

Potrivit procurorilor, unul dintre membrii secției de votare, a cărui responsabilitate era să se deplaseze la domiciliul persoanelor care au solicitat urna mobilă, a semnat pentru un număr de persoane pe care nu le găsise acasă, după ce a convenit acest lucru cu ceilalți șase învinuiți.

Conform comunictului Parchetului General, la data de 28.02.2013, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuiţii Antonie Titu, Amzoi Ion, Brânzan Ştefan, Gavrilă Eugen, Muşeat Adrian, Navligu Vasile și Calea Rodica sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 55 alin. 1 din Legea nr. 3/2000.

În calitate de membru al biroului electoral al unei secţii de votare din localitatea Pătulele, învinuitul Antonie Titu a mers pe teren şi negăsind respectivele persoane la domiciliile lor, s-a întors în sediul secţiei de votare, urmând să revină ulterior la solicitanţi.

„În jurul orelor 19.00, în contextul în care învinuitul Antonie Titu ar fi trebuit să se întoarcă la adresele persoanelor înscrise în lista suplimentară, s-a convenit de către acesta împreună cu ceilalţi 6 învinuiţi (toţi membrii secţiei de votare) să nu mai plece cu urna mobilă şi să semneze ei în locul persoanelor înscrise în acea listă, iar ulterior să introducă în urna de votare buletinele de vot aferente acestor semnături falsificate”, se arată în documentul PÎCCJ.

Astfel, în procesul-verbal au fost înscrise date nereale privind numărul participanţilor la referendumul pentru demiterea președintelui României.

Cazuri precedente

Nu sunt primele suspiciuni de fraudă la referendul în acest județ.În noiembrie anul trecut, patru președinți de secții de votare din Mehedinți erau acuzat că au falsificat câteva sute de buletine de vot, cu ocazia referendumului pentru demiterea președintelui României, din 29 iulie.

În 9 octombrie, DNA anunța că 67 de persoane sunt urmărite penalpentru că l-au ajutat pe Liviu Dragnea, secretar general al PSD, să își atingă scopurile în timpul campaniei pentru referendumul proviond demiterea președintelui Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri