Ionel Arsene va fi extrădat din Italia și predat autorităților din România

Data actualizării: Data publicării:
ARSENE 180115_PSD_CEX_000_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Fpto: Inquam Photos / Octav Ganea

Curtea de Casație din Italia a decis sâmbătă predarea lui Ionel Arsene, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, autorităților din România. Hotărârea este definitivă. „În scurt timp va fi predat autorităților din țară”, a anunțat ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

„Ministerul Justiției tratează toți fugarii la fel, indiferent de numele lor.

Astăzi, Curtea de Casație din Italia a decis predarea lui Ionel Arsene autorităților din România. Hotărârea este definitivă. În scurt timp va fi predat autorităților din țară.

Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț a fost condamnat definitiv, de instanța română, la o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani și 8 luni, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență.

Statul român este preocupat ca justiția să fie făcută până la capăt.

Mulțumesc tuturor autorităților implicate!”, arată mesajul Alinei Gorghiu, ministrul Justiției, pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul în care era judecat pentru trafic de influenţă. Decizia definitivă a Curţii de Apel Braşov reduce din condamnarea iniţială, primită la Bacău, care era de opt ani şi patru luni. Arsene nu a fost găsit la adresele cunoscute, fiind dat în urmărire.

Prefectul judeţului Neamţ, Adrian Niţă, a semnat, în 16 martie, ordinul privind încetarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ al lui Ionel Arsene.

Pe 27 martie, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ a fost reţinut la Bari, in Italia. Astfel, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ Ionel Arsene, dat în urmărire după ce a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, s-a predat în Italia.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri