Hotărârea privind completurile de 5 judecători nu contează în Costa Rica. Cum au fost afectate Udrea și Bica

Data publicării:
udrea bica gest

Autorităţile române le-au confirmat celor costaricane că sentinţele pronunţate în România împotriva Elenei Udrea şi Alinei Bica rămân valabile, după ce avocatul celor două a invocat în faţa justiţiei din Costa Rica decizia Curţii Constituţionale din România privind completurile de cinci judecători, scrie miercuri publicaţia online ameliarueda.com.

Avocatul din Costa Rica al Elenei Udrea şi al Alinei Bica a susţinut că, în baza respectivei decizii a Curţii Constituţionale, sentinţele pronunţate împotriva lor ar fi lovite de nulitate şi a cerut ca ele să fie eliberate din arestul preventiv în care se află din data de 3 octombrie.

Dar autorităţile din Costa Rica le-au cerut celor din România clarificări, răspunsul venit pe 4 decembrie confirmând că decizia Curţii Constituţionale române nu afectează sentinţele date împotriva lor.

Mai mult, în răspunsul primit s-a solicitat din nou ca Elena Udrea şi Alina Bica să fie extrădate în România.

Un judecător costarican a decis pe 3 decembrie că Elena Udrea şi Alina Bica vor rămâne în arest preventiv în Costa Rica până la soluţionarea cererii privind extrădarea lor.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri