INTERCEPTĂRI. Dan Voiculescu dicta politica editorială a trustului Intact, spun procurorii

Data publicării:
dan voiculescu mediafax-3

Vestea anchetării lui Sorin Alexandrescu de către DNA a căzut ca un fulger asupra familiei Voiculescu.

Camelia Voiculescu: Tati! L-a ridicat DNA pe Sorin!

Dan Voiculescu: Care Sorin?

Camelia Voiculescu: Alexandrescu.

Dan Voiculescu: Păi vezi, tată?

Camelia Voiculescu: Tată, ce mă fac?!

Sursa: rechizitoriul DNA

După demararea anchetei penale, procurorii susţin că televiziunile trustului Intact au pornit o ofensivă mediatică la adresa sistemului judiciar şi a şefului DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Radu Tudor: „Traian Băsescu este cel care controlează cele mai importante sectoare din justiţie, din serviciile secrete, din zona procurorilor”, spunea, la Antena 3, Radu Tudor.

Adrian Ursu: „Am informaţii că este pusă acolo pentru a îndeplini muncile pe care le îndeplinea din anumite zone ale puterii”, declara Adrian Ursu.

„Pentru procurorii DNA, privarea de libertate a devenit o măsură de intimidare”, afirma Sandra Stoicescu.

Interceptările procurorilor ar demonstra că Dan Voiculescu îşi povăţuia fiica, preşedinte al Grupului Intact, cum să contracareze acuzaţiile.

Dan Voiculescu: Eu aş face o delegaţie... de oameni serioşi.

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: ... care să se ducă la sediul RCS, să ceară să vorbească cu denunţătorul ăsta. Cum îl cheamă?

Camelia Voiculescu: Cu Bendei.

Dan Voiculescu: Zece oameni, da' zece oameni de ăştia, adică Mihai Gâdea...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Sandra Stoicescu...

Sursa: rechizitoriul DNA

Încercarea de intimidare a Antenei nu are nicio bază. Antena are o problemă, şi problema Antenei este că e independentă”, declara, pe de altă parte, Dan Voiculescu.

Fiica lui Dan Voiculescu ar fi stabilit care dintre vedetele posturilor TV urmau să îl susţină public pe Sorin Alexandrescu.

Camelia Voiculescu: Haideţi să construim, tot aşa, un comunicat pentru Simona Gherghe, de exemplu, care ştie să citească ştiri foarte bine, dar care reprezintă acum Antena 1 şi are un public foarte bun şi e foarte OK, caldă, normală, nimeni nu o poate acuza de toate prostiile de care ne acuză ăştia pe noi...

Sursa: rechizitoriul DNA

Simona Gherghe a spus apoi, la postul de televiziune: „Când domnul Alexandrescu a preluat conducerea Antena 1, şi-a dorit să fim o echipă, să fim foarte uniţi şi a reuşit să facă lucrul ăsta. Suntem aici ca să ne susţinem prietenul şi liderul”.

Ulterior, tot şefa trustului Intact ar fi dat indicaţii despre continuarea campaniei media.

Camelia Voiculescu: Eu vreau doar să facem lucruri. (...) Eu cred că e nevoie de puţină victimizare foarte-foarte deştept făcută.

Sursa: rechizitoriul DNA

„Din punctul meu de vedere, cred că e un cretinism să ţii în închisoare în acest moment pe Sorin Alexandrescu, pentru că nu văd cu ce anume ar putea dăuna anchetei”, spunea Mircea Badea la Antena 3.

Eforturile nu au rămas neobservate.

Acolo la Antenă sunt nişte oameni de o probitate morală şi profesională de necontestat. Eu am o mare mare încredere în ei, pe unii dintre ei vă spun cu sufletul deschis, îi iubesc ca pe copiii mei şi vreau să îi încurajez să continue să rămână fermi, să fie în slujba oamenilor”, declara Dan Voiculescu despre angajații postului TV.

Dosarul şantajului de la Antena Group a ajuns acum pe rolul Curţii de Apel Bucureşti. Ieri s-a decis trimiterea în judecată a lui Dan Voiculescu, a fiicei sale, Camelia Voiculescu, și a directorului Antena Group, Sorin Alexandrescu. 

Procesul în dosarul de şantaj va începe în data de 5 noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri