Ioan Stanomir: Administrația PSD, în frunte cu Victor Ponta, trebuie să înțeleagă că anumite schimbări sunt necesare

Data publicării:
trio salbatic

 „Dosarul în care este implicat Liviu Dragnea este unul care e legat de coruperea mecanismului democratic, de fraudare a voinței naționale și de compromitere a unei idei esențiale: centralitatea cetățeanului în procesul democratic”, a spus Ioan Stanomir.

Politologul a adăugat că, în acest dosar, „o serie de practici de îngrădire a dreptului de vot a cetăţenilor a fost reluată de aceeași administrație PSD și în noiembrie 2014”.

„Cazul domnului Dragnea este cu atât mai important cu cât, după toate aparanțele, el este unul dintre pilonii puterii din PSD. Condamnarea sa, fie și cu suspendare în primă instanță, arată că există un curent sprijinit de puterea judecătorească care să vizeze schimbarea unor mecanisme care au făcut ca România să se regăsească în situația în care este”, a subliniat el.

„Este vorba de un mecanism al PSD bine pus la punct de-a lungul anilor. Este în al doilea rând un mecanism al politicii românești care s-a fondat pe falsificarea directă sau indirectă a voinței naționale, pe manipularea cetățenilor și pe mituirea acestora prin diferite forme. Este clar că ne aflăm la o răscruce de drumuri și că administrația PSD, în frunte cu Victor Ponta, trebuie să înțeleagă că anumite schimbări sunt necesare, fiindcă nu se mai poate continua în acest moment cu practici care au fost deja evidențiate de procurori și sancționate de instanță”, a mai spus Ioan Stanomir.

Cristian Pantazi: Victor Ponta nu mai are niciun adversar în PSD

Cristian Pantazi, redactor șef HotNews, a spus că decizia de astăzi a Înaltei Curți arată că votul este temelia democrației și că un vot nu poate fi furat fără să existe o pedeapsă.

Proprietatea cetățeanului asupra votului său este fundamentul democrației, așa cum dreptul de proprietate este fundamentul unei societăți libere din punct de vedere economic”, a spus Cristian Pantazi, la Digi24.

A doua implicație majoră este la nivelul PSD. Probabil că îl vom vedea pe Liviu Dragnea plecat din funcțiile pe care le deține, chiar și din Guvern, în mod sigur de la vârful PSD. Vedem în felul acesta cum justiția îi elimină toți adversarii de calibru ai lui Victor Ponta din interiorul PSD. În acest moment, Victor Ponta nu mai are niciun posibil adversar puternic în PSD. Este o situație pe care eu nu cred că am mai avut-o în interiorul PSD din 1990, când Iliescu conducea acest partid”, a adăugat jurnalistul.

Citiți și Cristian Tudor Popescu: Condamnarea lui Liviu Dragnea va fi prezentată ca un act de eroism în lupta cu Băsescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri