Video Judecătorul Cristi Danileț a anunțat că toți cei șapte violatori din Vaslui sunt liberi „grație recursului compensatoriu”

Data actualizării: Data publicării:
violatori Vaslui

Cei șapte tineri din Vaslui care au violat o tânără, cazul provocând revoltă în toată țara acum câțiva ani, sunt astăzi oameni liberi „grație recursului compensatoriu”, a anunțat judecătorul Cristi Danileț, deși au fost condamnați la 10 ani, 8 ani și 6 ani de închisoare.

Cristi Danileț a făcut anunțul în cadrul conferinței SuperTeach, susținută în fața profesorilor, la Cluj-Napoca, potrivit edupedu.ro.

Cei şapte tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 ani, au fost acuzaţi că în luna noiembrie 2014 au violat o elevă de 18 ani, timp de mai multe ore, supunând-o unor suplicii greu de imaginat. Adolescenta a declarat anchetatorilor că a fost stropită cu alcool să îşi revină, pentru ca, ulterior, agresorii să o batjocorească din nou. Pe tot parcursul procesului, cei şapte tineri au au scandalizat opinia publică prin atitudinea sfidătoare şi campania agresivă de denigrare a victimei care au susţinută prin intermediul rudelor şi a prietenilor.

La acea vreme, peste 400.000 de români au semnat o petiţie online prin care solicitau arestarea celor şapte tineri din Văleni.

În 2015, toți au fost condamnați la pedepse cuprinse între 6 şi 10 ani de închisoare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri