Klemm: L-am asigurat pe ministrul Justiţiei de sprijin pentru întărirea statului de drept

Data publicării:
HANS KLEMM agerpres_8611820
Foto: Agerpres

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, a declarat, luni, după o întâlnire de aproximativ o oră cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că i-a transmis oficialului român sprijinul său şi al ţării sale pentru întărirea statului de drept, transmite News.ro. Întrebat dacă Laura Kovesi ar trebui să demisioneze de la şefia DNA, după decizia Curţii Constituţionale vizând ancheta în cazul OUG 13, Hans Klemm a spus că nu a discutat cu ministrul Justiţiei despre nicio problemă legată de persoane.

HANS KLEMM agerpres_8611820
Foto: Agerpres

„Am fost aici pentru a mă prezenta ministrului Justiţiei. Am avut o discuţie foarte bună despre istoria cooperării între Statele Unite şi România şi l-am asigurat pe ministrul Justiţiei de interesul continuu, al meu şi al ţării mele, în a-i susţine eforturile de a întări statul de drept în România şi de a lupta împotriva corupţiei”, a spus Hans Klemm, la ieşirea din sediul Ministerului Justiţiei.

Întrebat dacă procurorul-şef al DNA ar trebui să demisioneze după decizia Curţii Constituţionale privind ancheta în cazul OUG 13, ambasadorul american a precizat: „Nu am discutat despre probleme legate de persoane”.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a sosit, luni în jurul orei 15:30, la sediul Ministerului Justiţiei, pentru a se întâlni cu ministrul Tudorel Toader.

Vizita are loc în contextul în care ministrul Justiţiei a amânat, luni, pentru miercuri, prezentarea rezultatelor evaluării conducerii Ministerului Public şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Reprezentanţii Ambasadei SUA se întâlnesc în mod constant cu oficialii români să discute probleme bilaterale de interes comun”, a precizat Biroul de presă al ambasadei, în legătură cu vizita ambasadorului Hans Klemm.

Ministrul Justiţiei a declarat, luni, că nu i-a prezentat primului-ministru concluziile verificărilor de la Parchetul General şi DNA, dar că va vorbi cu premierul până miercuri, când va anunţa rezultatul analizei.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri