Laura Codruța Kovesi a câștigat procesul cu Antena 3

Data publicării:
agerpres 7821424

Foto: Agerpres

În faţa judecătorilor, Laura Codruţa Kovesi a preferat să se apere singură, fără avocat. Le-a transmis magistraţilor că a formulat concluziile într-un material de 37 de pagini.

„Ca magistrat, ştiu că se judecă pe fapte şi probe, nu pe intimidări. Vreau să vă spun că acţiunea este fondată, dovedită şi se bazează pe afirmaţii defăimătoare în emisiune. Am fost făcuţi golani, mafioţi şi am fost defăimaţi. Sunt un om care a obţinut totul prin muncă. Sunt decorată de preşedinţi şi evaluată de instituţii internaţionale inclusiv de cele din SUA. (...) Emisiunea de 2 ore şi 45 de minute m-a defăimat”, potrivit declaraţiei în instanţă.

Totul a pornit în iunie 2014, de la afirmaţiile facute de Sandu Anghel în curtea DNA, înainte de a fi audiat în dosarul în care Mircea Băsescu este suspectat de trafic de influenţă. Cel supranumit Bercea Mondial a spus că a dat două milioane de euro mită către şefii din justiţie pentru a scăpa de condamnare. De aici au început şi dezbaterile de la postul de televiziune Antena 3.

Jurnaliştii au acuzat-o pe şefa DNA că a încercat să muşamalizeze dosarul care îi viza pe Mircea Băsescu şi Sandu Anghel.

În concluziile prezentate în faţa instanţei jurnaliştii Antena 3 au spus că îşi menţin afirmaţiile, dar şi că şi-au făcut treaba fără a intenţiona să aducă prejudicii.

„Interesul public şi buna-credinţă nu pot fi considerate obscure. Vreau să vă asigur că este vorba de libertatea de exprimare”, a susţinut Mihai Gâdea în instanţă.

Pe parcursul procesului, şeful DNA a preferat să nu facă multe comentarii în presă în legătură cu acest proces. Acum solicită daune în valoare de 1 milion de lei.

Laura Codruţa Kovesi: „Dacă voi câştiga procesul, banii îi voi folosi în scopuri umanitare şi caritabile şi suma pe care o cer este de fapt o sancţiune pentru cei care au făcut afirmaţii denigratoare”.

În replică, jurnaliştii Antena 3 au anunţat că au făcut o cerere reconvenţională prin care solicită aceleaşi daune ca şi şefa DNA în cazul în care li se dă câştig de cauză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri