Liviu Dragnea: „DNA nu mai e”

Data actualizării: Data publicării:
171113_DRAGNEA_DNA_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea (1)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Liviu Dragnea a declarat, într-un interviu difuzat duminică seară de Antena 3, că este inacceptabil ca două treimi dintre judecătorii din România să aibă dosar penal. În acest context, liderul PSD a spus că „DNA nu mai e”, relatează Newsweek România.

171113_DRAGNEA_DNA_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea (1)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Liviu Dragnea a afirmat inițial că dosarele penale ale magistraților sunt anchetate de către Direcția Națională Anticorupție, după care s-a corectat, afirmând că „DNA nu mai e”. Asta, în condițiile în care instituția este funcțională, iar ministrul Justiției tocmai a propus un nou procuror șef, în persoana Adinei Florea, precizează sursa citată.

„Cum e posibil ca două treimi dintre judecători să aibă dosar penal la DNA? Mă rog, la parchete, că DNA nu mai e”, a afirmat liderul PSD. 

Moderatorul de la Antena 3 nu a insistat asupra acestei declarații.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a afirmat că va merge mai departe pe soluția unei amnistii.

„Ideea amnistiei nu e o glumă. Pentru mine amnistia nu este o iluzie juridică. Se vorbește despre un pachet de soluții ca să rezolve problemele. Să se găsească soluțiile ca efectele acestor protocoale nenorocite să fie șterse. Nu trebuie să se lugnească mult. Nu e amnistie, în regulă, însă oamenii să nu mai plătească un cost al unei vânători de vrăjitoare. Să se judece fără a fi amenințat. Cum să creadă românul că un judecător este liber să judece. Aproximativ doi din trei magistrați au dosare penale. Cred că la un moment dat ministrul Justiției trebuie să analizeze propunerile de acte normative. Nu dau ultimatum nimănui, dar nu putem să vedem cum ies astfel de protocoale”, a declarat Liviu Dragnea. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri