Mai mult de jumătate dintre agenții rutieri de la Botoșani ar fi luat mită de la șoferi. Opt au fost deja arestați

Data actualizării: Data publicării:
bani primiti mită
Sursa foto: Digi24

Opt polițiști de la Serviciul Rutier din Botoșani, adică o treime dintre cei care lucrează acolo, au fost arestați preventiv. Ei sunt acuzați că ar fi luat mită de șoferii opriți în trafic.  

Instanța a emis pe numele celor opt mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ei au contestat deja decizia.

Inițial, au fost reținuți 11 polițiști rutieri, bănuiți că ar fi luat bani de la șoferii opriți în trafic, pentru a nu-i sancționa pentru neregulile constatate.

Pentru trei dintre ei nu s-a mai cerut mandat de arestare.

În acest dosar sunt vizate 16 persoane, printre care și un ofițer de poliție rutieră de la Botoșani, adică mai mult de jumătate dintre agenții direcției unde lucrează 25 de persoane.

Conform procurorilor, în perioada iunie – noiembrie 2020, cei 16 inculpați, polițiști în cadrul IPJ Botoșani, ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 lei și 100 euro de la mai mulți șoferi opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier.

Procurorii susțin că, într-un context asemănător, în perioada 31 martie 2019 – 09 iulie 2020, ofițerul de poliție „ar fi falsificat toate documentele (procesul-verbal de constatare a infracțiunii flagrante, declarații de martori) care au stat la baza constituirii unui dosar penal ce avea ca obiect <punerea în circulație sau conducere a unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice>, deschis față de inculpatul persoană fizică, reținut în prezenta cauză”. Acesta ar fi urmărit în acest fel îngreunarea tragerii la răspundere penală a acestuia și emiterea unei soluții procedurale de netrimitere în judecată.

Procurorii DNA au făcut, miercuri, 20 de percheziţii în judeţul Botoşani, dintre care una la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere şi 19 la locuinţele poliţiştilor.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri