Sari la conținut

Marian Vanghelie a primit acordul instanței pentru a asista la nașterea fiicei sale

 

 Foto: Facebook

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 27 august, că Vanghelie poate să părăsească imobilul unde execută măsura arestului la domiciliu în zilele de 3 şi 4 septembrie, în vederea efectuării tuturor demersurilor necesare pentru înregistrarea naşterii copilului său. Marian Vanghelie şi soţia sa, Oana Mizil, aşteaptă naşterea unei fetiţe.

Marian Vanghelie a declarat la ieșirea din sala de judecată că este emoționat. În fiecare zi sunt emoționat. Am început să gândesc altfel, dar să și trăiesc altfel, pentru că viața te surprinde încontinuu (...) Dacă este nevoie schimb și pampers. Am căpătat experiență, sunt pregătit pentru orice. Dacă mâine dimineața îmi dau voie, merg împreună cu Oana la spital. (...) O să rămâneți surprinși, o să vedeți de acum încolo un alt Marian Vanghelie, mult mai complicat și mai inteligent”, a spus el.

Întrebat de ce a cerut în instanță schimbarea locului unde stă în arest la domiciliu, Vanghelie a spus că RA-APPS a cerut evacuarea casei dată de Regie soacrei sale, datorită relației personale pe care el o are cu premierul Victor Ponta.

După cum știți, beneficiez de avantajul relației personale cu Victor Ponta și, datorită relației personale cu mine, el a cerut evacuarea de la RA-APPS, după 40 de ani, a soacrei mele. Deci, în baza relației interumane pe care o am cu acest individ, tot avem probleme, a mai spus Marian Vanghelie.

Pe 10 iulie, Marian Vanghelie a fost eliberat după patru luni de arest preventiv, el fiind judecat în arest la domiciliu.

În același dosar, au fost trimiși în judecată Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan, director SC Economat Sector 5 SRL, și omul de afaceri Marin Dumitru, toți sub control judiciar.

Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, a solicitat și primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un comision de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse și primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală fiind de aproximativ 738.019.000 de lei).

Pe aceeași temă