Sari la conținut

Marius Stan, primarul orașului Galați, declarat incompatibil

Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că Marius Stan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 - 14 ianuarie 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de Primar al municipiului Galați și administrator al S.C. Moldova Expedition S.R.L.

Primarul Galațiului „a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. STAN MARIUS a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, precizează Agenția într-un comunicat de presă.

„Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se mai arată în comunicat.