Sari la conținut

Medicul Irinel Popescu, fost șef al CNAS, la DNA

Actualizare. „Mă consider absolut nevinovat și fiind vorba despre o anchetă în curs deocamdată nu pot să fac alte declarații”, a spus medicul la plecarea de la DNA. 


Peste 16 milioane de euro s-au scurs ilegal din conturile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în buzunarele unor directori ai instituţiei, dar şi în conturile uneia dintre cele mai mari companii IT: HP România. Sunt acuzaţii aduse de procurorii DNA reprezentanţei din România a gigantului informatic, dar şi foştilor directori CNAS, Vasile Ciurchea şi Irinel Popescu.

Procurorii anticorupţie spun că infracţiunile au fost săvârşite în prioada 2007-2009. Preşedinţii CNAS de la acea vreme sunt acuizaţi că au ajutat compania HP România să obţină un contract, iar mai apoi să încheie acte adiţionale pentru a învăţa personalul să folosească Sistemul Informatic Unic Integrat. Aşa se face că, în loc să plătească 200 de euro de om, pentru acest serviciu, CNAS plătea de aproape patru ori mai mult.

Actele adiţionale au fost semnate atât de Vasile Ciurchea, cât şi de Irinel Popescu, fără ca procedurile de achiziţie publică să fie respectate, spun anchetatorii.