Sari la conținut
News Alert

Mihail Vlasov rămâne în arest

Ea a negat că tatăl său a încercat să intervină pe lângă ea.

Ședința de judecată a Curții Supreme a fost secretă. În cursul ei, Mihail Vlasov a încercat să-o convingă pe magistrați că nu este un pericol public și nu prejudiciază cu nimic ancheta procurorilor pentru trafic de influență.

Mihail Vlasov a fost denunțat la DNA de Petroczki Gheza Iosif, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din industria tipografică din România. Procurorii spun că Mihail Vlasov i-ar fi promis acestuia că îl ajută să câștige un proces pe care îl avea la Curtea de Arbitraj și i-a cerut în schimb un milion de euro. Cei doi au stabilit o întâlnire, iar procurorii spun că, la momentul flagrantului, șeful Camerei de Comerț și-ar fi trimis șoferul să ia cei 200.000 de euro de la denunțător și să-i pună în mașină.

Interceptări din dosarul lui Mihail Vlasov

Vlasov Mihail: Aveți banii la dumneavoastră?

Petroczki Gheza Iosif: Da. E afară. Îi am în mașină.

M.V. : La mașina, nu? Merge baiatu' cu dumneavoastră. Să plecăm acuma...

P. G. I.: Da, bine.

M.V. : Ne mai întâlnim doar data viitoare. Nu vorbim la telefon, nu mai dați telefon nici cu... niciodată, da?

P. G. I. : Bine.

(sursa: referatul procurorilor)

Un avocat implicat în procesele de la Curtea de Arbitraj a dezvăluit pentru Digi24Mihail Vlasov controla toate dosarele: „Toată puterea este în mâinile președintelui Curții de Comerț. care este și autoritatea de nominare. Adică persoana care numește aceste tribunale arbitare, acele trei persoane care îți judecă dosarul”.

Numele președintelui Camerei de Comerț a fost de mai multe ori în centrul unor scandaluri - fie legate de instituția pe care o conduce, fie de pasiunea sa pentru jocuri de noroc. El a fost audiat într-un dosar al DIICOT, fiind considerat un client al cămătarilor de la care împrumuta frecvent bani pentru a-i juca la cazinou.

La cazino joaca si printul Albert, jocurile de noroc sunt o indeletnicire a nobilimii, da, tata joacă la cazino. Și ce face? Violează copii? E plăcerea lui”, a replicat ziariștilor Vanda Vlasov, fiica sa.

Mihail Vlasov a fost arestat preventiv pe 20 martie. El este președintele Camerei de Comerț și Industrie a României din 2007, iar după reținerea sa a fost suspendat din funcție.