Mircea Băsescu, 4 ani de închisoare cu executare

Data publicării:
CONDAMNARE MIRCEA BASESCU agerpres-1
Foto: Agerpres

Foto: Agerpres

Marian Căpățână a fost condamnat la trei ani de închisoare. Instanța a decis, de asemenea, confiscarea sumei de 265.000 de euro.

În primă instanță, magistrații îl condamnaseră pe Mircea Băsescu tot la patru ani de închisoare cu executare. Mircea Băsescu ar putea scăpa însă de o treime din pedeapsă, ceea ce înseamnă că ar mai avea de făcut doar patru luni de închisoare.

El va sta după gratii un an și două luni, pentru că a petrecut o lungă perioadă de timp în arest preventiv și arest la domiciliu. 

Fratele lui Traian Băsescu este acuzat că ar fi luat mită de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru soluţii favorabile în instanţă.

Mircea Băsescu a fost trimis în judecată alături de Marian Căpăţână, presupusul său complice în dosarul privind mita de 250.000 de euro pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial.

Cei doi au fost arestaţi preventiv în 20 iunie 2014, după ce familia interlopului a făcut publice înregistrări realizate pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat Mircea Băsescu.

La ultimul termen din acest dosar, când au avut loc dezbaterile finale, procurorul DNA a solicitat pedeapsa maximă pentru Mircea Băsescu, mai precis 7 ani de închisoare cu executare, chiar dacă acesta a pledat nevinovat şi a cerut achitarea sa.

Curtea de Apel Constanţa trebuia să dea ieri sentința în acest caz, dar a decis să amâne cu o zi decizia.

Pe de altă parte, Mircea Băsescu i-a acuzat pe membri ai familiei lui Sandu Anghel de șantaj. Este un proces aflat pe rol, care a fost mutat, la sfârșitul lunii apriile, la Curtea de Apel Bucureşti. Inculpaţii, condamnaţi deja în primă instanţă, sunt cei care au cerut strămutarea, pe motiv că familia fostului preşedinte are mare influenţă la Constanţa, unde avea loc procesul.

Patru membri din clanul Bercea au fost condamnaţi la închisoare cu executare pentru că ar fi încercat să recupereze de la fratele preşedintelui prin ameninţări 300.000 de euro. Banii tot ei i-ar fi dat, pentru ca liderul grupării să scape de pedeapsă într-un dosar penal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri