Mită ascunsă în frigider. Directorul companiei de drumuri și poduri din Bârlad, trimis în judecată de DNA

Data publicării:
o mana pune bani in frigider
Intermediarul, martor în dosar, ar fi lăsat 50.000 de lei mită în frigiderul din biroului inculpatului. Credit foto: Guliver/Getty Images

Directorul companiei de drumuri și poduri din Bârlad, arestat preventiv la sfârșitul lunii ianuarie, a fost trimis în judecată de DNA. Este acuzat că ar fi luat mită 100.000 de lei de la un om de afaceri cu care a încheiat un contract de asfaltare. Jumătate din sumă ar fi fost lăsată în frigiderul din birou, iar cealaltă în autoturismul personal, spun procurorii DNA. Și omul de afaceri a fost trimis în judecată pentru dare de mită și instigare la abuz în serviciu.

Faptele, spun procurorii, ar fi avut loc în primăvara anului trecut.

"În perioada 01.03.2022 – 20.05.2022, inculpatul B. D., în calitatea de director al Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri (S.L.D.P.) REISER SA Bârlad, în mod indirect cât și direct, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri cercetat în prezenta cauză, suma totală de 100.000 lei (două tranșe a câte 50.000 lei), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu", se arată în comunicatul DNA.

La sugestia directorului companiei de drumuri și poduri Bârlad, banii ar fi fost plasați strategic: 50.000 de lei în frigiderul din biroul său și ceilalți 50.000 de lei, în mașina lui personală.

Mita ar fi fost dată pentru două contracte de prestări servicii, ce vizau asfaltarea unei suprafețe de 1.600 mp de teren, ce aparținea omului de afaceri.

"În realitate, cu 'permisiunea' inculpatului B. D., ar fi fost asfaltată o suprafață de teren de 4.725 mp fiind folosită în plus o cantitate de 236 tone asfalt, față de cea menționată în documentele contabile ale celor două societăți. Ca urmare a acestor demersuri, S.L.D.P. REISER SA Bârlad ar fi fost prejudiciată cu suma de 280.794 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor prestate în legătură cu cele 236 tone asfalt, livrate în plus și neachitate. S.L.D.P. REISER SA Bârlad s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma menționată mai sus.", mai transmit reprezentanții DNA.

Totodată, și compania privată a fost trimisă în judecată "pentru comiterea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată."

Atât directorul companiei de drumuri și poduri din Bârlad, cât și omul de afaceri se află în arest preventiv de la finalul lunii trecute. Dosarul se va judeca la Tribunalul Vaslui.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri