Mita din vamă de la transportatori, direct la partid. Trei parlamentari PSD, ridicați de DNA

Data publicării:
psd arad

Mită de la transportatori direct la partid! Acuzația a fost formulată azi de procurorii anticorupție, care au ridicat trei parlamentari social-democrați din vestul țării și i-au pus sub acuzare într-un dosar de trafic de influență și luare de mită. Și filiala din Arad a PSD a fost percheziționată, dar și sediile unor instituții publice - Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara și Inspectoratul Școlar Arad.

Totul ar fi pornit de la o informație despre șpăgile care se încasau la cântarul de la vama Nădlac 2, punct obligatoriu de oprire pentru toate TIR-urile care ies din țară. Deputații Florin Tripa și Dorel Căprar, dar și senatorul Ioan Chisăliță sunt vizați de anchetă.

Florin Tripa, deputat PSD – la plecarea de la DNA:

- De ce sunteți acuzat?

- Trafic de influență.

- Sunteți apropiat de Cristian Ispravnic?

- Ei, sunt apropiat, e colegul meu!

Social-democratul Florin Tripa a fost ridicat din Aeroportul Timișoara, de unde se pregătea să decoleze către Capitală. Pe numele său procurorii anticorupție au emis un mandat de aducere, așa ca polițiștii l-au căutat inițial acasă.

- Au venit la 6 dimineața, au spart ușa, au speriat copilul! S-a plâns Florin Tripa.

- Au spart ușa?

- Nuuu, la figurat, așa!

- Erau cei de la DNA?

- Da! Au vorbit cu soția, dar eu eram în drum spre aeroport.

La scurt timp, în birourile procurorilor din Timișoara a ajuns și senatorul PSD de Caraș Ioan Chisăliță.

- De ce v-au chemat la DNA?

- Nu știu nici eu, nu am nicio legatură!

- Ați făcut intervenții la DRDP? Nu ați avut nicio legătură cu ce este?

- Absolut niciuna și o sa vedeți!

- Atunci de ce v-au invitat aici totuși?

- Nu știu!

- Ce știți despre șpăgile care se dădeau?

- Habar n-am!

În acest timp, anchetatorii periau birourile Direcției de Drumuri și Poduri Timișoara, dar și sediile Inspectoratului Școlar Arad și PSD Arad. De aici a fost ridicat al treilea deputat PSD pe numele căruia anchetatorii au emis mandat de aducere - deputatul Dorel Căprar, șeful organizației Arad a partidului.

Dar și Cristian Ispravnic, directorul de la Drumuri și Poduri Timișoara, un apropiat al celor trei parlamentari vizați de anchetă, a fost ridicat.

- Ce au căutat?

- Nu știu!

- Ce v-au întrebat?

- Nu pot să vă spun acum!

Consilier Județean de Arad din partea PSD, Ispravnic este bănuit de anchetatori că orchestra sistemul de vămuire paralelă a transportatorilor care tranzitau Vama Nădlac. O parte din bani ar fi fost folosiți pentru finanțarea nevoilor PSD Arad, motiv pentru care de la sediul partidului au fost ridicate mai multe acte. Anchetatorii verifică și mai multe angajări făcute în cadrul Direcției, deoarece există bănuieli că apropiați ai celor ridicați ar fi primit posturi cu încalcarea legii.

Citiți și:  Marcel Ciolacu: Domnul Căprar m-a anunțat că există DNA-ul la sediul PSD. Nu facem zid împotriva justiției de niciun fel

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri