Percheziții la primăria Șieu. Primărița-preoteasă, suspectată că ar fi furat banii de ajutoare sociale și i-a jucat la păcănele

Data publicării:
Casino interior, gaming slot machines
Foto: Profimedia

Polițiștii și procurorii maramureșeni au făcut duminică mai multe percheziții și au audiat persoane într-un dosar de delapidare și abuz în serviciu, în care sunt cercetați funcționari de la o instituție publică din comuna Șieu, care și-ar fi însușit 90.000 de lei din bani publici. Vizată de percheziții a fost și primărița comunei, Irina Iusco, care este și preoteasă în același timp. Ea a spus că nu s-a găsit nimic la ea acasă.

„Ieri, 30 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară și două mandate de aducere a persoanelor vizate de anchetă, pentru probarea activităţii infracţionale cercetate într-un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de delapidare și abuz în serviciu.

În fapt, în cursul anului 2021, trei funcționari din cadrul unei instituții publice din localitatea Șieu, și-ar fi însușit importante sume de bani din fondurile publice. În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate documente ce au legătură cu fapta. Polițiștii efectuează cercetări pentru recuperarea prejudiciului cauzat, acesta fiind estimat la valoarea de 90.000 lei”, a anunțat Poliția Maramureș.

Printre cei vizați de percheziții s-a numărat și primărița-preoteasă a comunei, Irina Iusco. Ea a precizat pe pagina ei de Facebook că la percheziții nu s-a descoperit nimic.

„În urma unei reclamații, ieri am avut percheziție la domiciliu meu, de unde nu s-a ridicat nimic incriminator (pentru că nu există). Ulterior s-a făcut percheziție în primărie, unde s-au ridicat unele documente, urmand să se facă cercetări”, a scris ea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Anchetatorii o suspectează însă că ar fi furat banii unor beneficiari de ajutoare sociale, semnând fals statele de plată și spunându-le benficiarilor reali că nu le-au putut primi pentru că nu îndeplineau condițiile, potrivit unor informații obținute de G4Media.

Mai mult, potrivit Antena3 există localnici în comună care susțin că primărița ar fi jucat banii la păcănele, spunând că există și înregistrări cu ea în sala de jocuri de noroc.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri