Prima extrădare din Rusia. Vitalie Proca, autorul atacului din Vitan, este în arest la Bucureşti

Data publicării:
vitalie proca mediafax ancheta politie vitan atac

 

Actualizare 19.00. Judecătorii vor stabili acum data procesului și va fi prima dată când anchetatorii români vor sta de vorbă față în față cu Proca. La proces vor fi chemați și cei care l-ar fi angajat pe acesta. Cetățeanul moldovean este acuzat de tenativă de omor și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

ACTUALIZARE 15.35. Tribunalul Bucureşti a confirmat mandatul de arestare preventivă emis în 18 ianuarie pe numele lui Vitalie Proca, în dosarul în care este cercetat pentru atacul armat din cartierul Vitan din Capitală.


Raluca Seucan, purtătorul de cuvânt al IGPR, a declarat la Digi24 că este prima extrădare care se realizează din Federaţia Rusă spre România.

Vitalie Proca a fost adus în această dimineaţă la Bucureşti şi va fi dus în arestul Poliţiei Capitalei. Ulterior, va ajunge în faţa instanţei Tribunalului Bucureşti pentru confirmarea mandatului de arestare emis în lipsă, după identificarea sa drept autor al atacului din Vitan.

El va fi reaudiat de judecători.

Vitalie Proca, cetăţean moldovean, este acuzat că în noiembrie 2012 a împuşcat un bărbat după ce l-a confundat cu Dumitru Mironescu, cel pe care trebuia să îl omoare la comanda fraţilor Mararu.

Proca a fost prins în 6 februarie, la Moscova, în baza unui mandat emis de Tribunalul Bucureşti. Acesta era căutat şi de Scotland Yard, pentru o tentativă de omor asupra bancherului rus German Gorbunţov, pe care l-a împuşcat, de şase ori, la Londra, cu o armă semiautomată.

În 11 iunie, Interpol Moscova anunţa Poliţia Română că a fost admisă solicitarea de extrădare în România a lui Vitalie Proca.

Pe 12 august, doi polițiști de la Serviciul Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti și un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul București au mers la Moscova pentru a-l audia pe Vitalie Proca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri