Procesul lui Cătălin Voicu, în derulare. Fostul senator a ajuns la spital, după ce i s-a făcut din nou rău

Data publicării:
2503 20voicu-56792

Avocatul apărării a cerut ca Viorel Hrebenciuc și Marian Vanghelie să fie audiați la proces pentru a susține afirmațiile făcute de Cătălin Voicu, potrivit cărora banii pe care i-a primit de la Costel Cășuneanu ar fi fost un împrumut, și nu mită, așa cum susțin procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Solicitarea a fost respinsă.

După ce Cătălin Voicu a fost luat din sala de judecată pentru a fi transportat la spital, avocatul său a cerut amânarea acestui termen de judecată, însă magistrații instanței supreme au respins și această solicitare. Potrivit avocaților, fostul senator suferă de diabet și are probleme cardiace.

În cursul după-amiezei sunt audiați ceilalți inculpați - oamenii de afaceri Costel Cășuneanu și Marius Locic și judecătorul acum pensionat Florin Costiniu. Instanța acordă apoi un nou termen de judecată pentru ca și Cătălin Voicu să poată fi audiat. Urmează termenul pentru concluziile finale, pentru ca apoi să judecătorii să poată dea o decizie definitivă în acest caz.

În primă instanță, cea de fond, completul de trei judecători a decis condamnarea lui Cătălin Voicu la o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare. Marius Locic și Costel Cășuneanu au primit de asemenea pedepse cu executare: fiecare câte patru ani. Pentru cel din urmă, instanța supremă a decis suspendarea pedepsei, pentru o perioadă de probă de șapte ani.

Judecătorul Florin Costiniu a fost singurul dintre cei patru inculpați care a primit o pedeapsă cu suspendare, de trei ani de închisoare.

Decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție în acest caz va fi definitivă.

La procesul lui Cătălin Voicu participă și bioenergeticianul și psihoterapeutul Aliodor Manolea, care l-ar fi ajutat pe președintele Traian Băsescu în campania pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri