Sari la conținut

Procurorul general interimar cere Senatului stenograme legate de Revoluţie. Ioan Chelaru: Sunt clasificate, nu pot fi expediate 

 

"Biroul permanent a luat act de scrisoarea domnului Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, prin care solicită ca până la 21 martie să se transmită copii certificate ale stenogramelor audierilor din cele două comisii senatoriale pentru cercetarea evenimentelor din '89. Noi am mai avut o solicitare în urmă cu câțiva ani, am răspuns și atunci în același mod, documentele solicitate au regim clasificat, ele se încadrează în prevederile Legii 182/2002 privind protecția informațiilor clasificate. Am invitat și atunci, invităm și acum reprezentanții Parchetului care au nevoie de asemenea informații și care au acces pentru acest lucru, respectiv deținătoare de autorizații de acces la informații clasificate pentru a studia orice document din dosarele de atunci de la Revoluție. Conform legii, ele având acest regim, nu le putem înainta, să facem această corespondență cu Parchetul General", a precizat, luni, Ioan Chelaru, după ședința Biroului permanent.

Scrisoarea lui Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a fost trimisă tot luni Biroului permanent al Senatului.

"În vederea soluționării dosarului nr. 11/P/2104, ce are ca obiect evenimentele din decembrie 1989, vă rugăm ca până la data de 21 martie 2016 să ne trimiteți copii certificate ale stenogramelor audierilor din cele două comisii senatoriale pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989 (1990 — 1992, sub conducerea domnului Sergiu Nicolaescu și 1992 — 1996, sub conducerea domnului Constantin Ticu Dumitrescu și, ulterior, a domnului Valentin Gabrielescu), precum și copii de pe eventuale documente care au stat la baza elaborării Raportului final al comisiei senatoriale privind evenimentele din decembrie 1989", se arată în scrisoarea adresată Biroului permanent.