Șefa creșelor din Ploiești și 4 educatoare, acuzate că ar fi furat mâncarea copiilor. Toate au ajuns în arest

Data publicării:
Polițiști la percheziții.
Șefa creșelor din Ploiești și 4 educatoare, acuzate că ar fi furat mâncarea copiilor. Toate au ajuns în arest.

Șefa creșelor din Ploiești, dar și patru educatoare sunt acuzate că ar fi furat mâncarea copiilor. Directoarea a fost reținută 24 de ore într-un dosar de corupție și delapidare. La fel și cele patru subalterne. Surse din anchetă au dezvăluit că femeile obișnuiau să ascundă în podul casei produse alimentare sau de igienă destinate celor mici.

Angajat: Este biroul sigilat
Reporter: Este sigilat?
Angajat: Da, da!

Directoarea Creșelor din Ploiești, al cărui birou este sigilat acum de anchetatorii care au adunat probe, este cea care ar fi închis ochii, luând mită, când subalternele ei furau din produsele destinate copiilor.

Corina Matlinschi, jurnalist Digi24: Mai multe percheziții au fost făcute la centrul de crește dar și acasă la directoare și la cele 4 educatoare. Procurorii ar fi găsit în podul lor mai multe produse de igienă care ar fi trebuit folosite la ingrijirea copiilor.

A doua zi de la percheziții copiii erau încă la creșe, iar angajații s-au baricadat înauntru.

Reporter: Nu aveți voie să deschideți?
Angajat cresă: Nu este nimeni, nu este doamna directoare.
Reporter: Un administrator ceva.

Directoarea avea acces la alimente și produse de igienă din șase creșe, pe care le avea în subordine. Autoritățile din Ploiești spun că vor lua măsuri.

Magdalena Trofin, viceprimarul orașului Ploiești: Când vom primi o informare oficială cu privire la acuzațiile care vor fi facute de procurori, vom dispune măsurile necesare, suspendarea din funcție a persoanelor mmai exact. Sunt aproximativ 580 de copii înscriși, frecventează 400 și ceva în fiecare zi.

Directoarea și cele 4 angajate din creșe au fost reținute . Alte 11 persoane sunt suspecte în acest dosar.

Reporter: Corina Matlinschi / Operator: C. Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri