Şeful Consiliului Concurenţei: Multe din anchete ar putea implica şi cazuri de licitaţii trucate

Data publicării:
bogdan chiritoiu mediafax

 

Bogdan Chiriţoiu: MediafaxFoto

"Este o efervescenţă a dosarelor investigate de autorităţi şi este normal să fie efervescenţă. Este corect ca opinia publică să fie interesată ca cei care păgubesc statul să fie sancţionaţi. În acelaşi timp, este important nu numai să meargă la închisoare X sau Y, deşi evident că şi acest lucru este extrem de important, dar e bine să încercăm să recuperăm prejudiciile. Şi acolo încercăm şi noi să ajutăm pentru că de multe ori unde există corupţie este şi o înţelegere între companii private care participă la licitaţie, iar pe acelea le putem sancţiona noi. Noi nu putem sancţiona funcţionarii corupţi, dar putem să sancţionăm firmele care au participat la înţelegerile ilegale, de multe ori în asociere cu infracţiuni de corupţie", a declarat Chiriţoiu pentru Mediafax.

El a adăugat că instituţia pe care o conduce primeşte "semnale" de la diverse instituţii ale statului privind cazuri de licitaţii trucate, până acum având o bună colaborare cu DIICOT-ul.

"Am primit semnale de la diverse instituţii, probabil că vom finaliza o investigaţie pe zona de IT anul acesta, pornită de la o sesizare a Curţii de Conturi privind trucarea unei licitaţii. Sunt semnale pe care le primim de la instituţii, dar eu sunt convins că e loc de mai mult, pentru că la cât de multe investigaţii face Parchetul în momentul de faţă şi răsunătoare, aşteptarea mea este că sunt destul de multe cele în care apar şi elemente de trucare a licitaţiilor care sunt relevante pentru activitatea noastră", a arătat Chiriţoiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri