Sari la conținut
News Alert

Noul șef al DIPI, pus sub acuzare de DNA

Rareș Văduva, șeful Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, a ajuns luni dimineață la DNA.

160829_rares_vaduva_00_INQUAM_Octav_Ganea

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Actualizare 9:39. Rareș Văduva a fost pus sub acuzare pentru favorizarea infractorului, deturnare de fonduri, abuz în serviciu și obstrucționarea justiției.

Dosarul ar fi disjuns din dosarul în care sunt anchetați Gabriel Oprea și fostul șef al DIPI.

Șeful DIPI a venit însoțit de avocatul său. Deocamdată nu este cunoscută calitatea în care a fost chemat să dea declarații în fața procurorilor DNA.

La intrarea în DNA, Rareș Văduva nu a dorit să facă declarații în legătură cu dosarul în care a fost citat. El a spus doar că nu știe în ce calitate a fost chemat.

 

Comisarul șef de poliție are 40 de ani şi, înainte de decembrie 2014, când a fost numit adjunct în conducerea DIPI, a fost ofiţer SRI.

Rareș Văduva este la conducerea DIPI din luna februarie, după ce Nicolae Gheorghe a fost demis de la conducerea acestui departament, alături de adjunctul său, Nelu Zărnică, fiind puşi sub acuzare de procurorii DNA pentru abuz în serviciu şi deturnare de fonduri în dosarul legat de cumpărarea de către DIPI a unui Audi A8 pentru protecţia demnitarilor.

Maşina a fost cumpărată cu bani care erau destinaţi doar pentru achiziţii necesare în cazuri de combatere a corupţiei, fiind folosită doar de fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea, din 21 august până în octombrie 2015. În acest dosar, Nicolae Gheorghe a fost trimis în judecată alături de Gabriel Oprea.