Șeful DSV Cluj a fost pus sub învinuire în dosarul „Mafia cărnii”, după ce a fost audiat ore întregi

Data publicării:
carne de pui captura

Actualizare 9:00: Nicolae Pivariu, șeful DSV Cluj, a fost pus sub învinuire în dosarul „Mafia cărnii”, după ce a fost audiat ore întregi de procurori. Iniţial el a fost dus la DIICOT în calitate de martor. 


Şeful DSV Cluj va fi audiat în calitate de martor, spun surse din anchetă, în vreme ce toţi ceilalţi nouă implicaţi sunt urmăriţi penal.

Până acum, în acest dosar au fost arestate preventiv zece persoane, iar procurorii DIICOT spun că făceau parte dintr-o reţea specializată în evaziune fiscală, spălare de bani, trafic de influenţă şi punere în circulaţie de produse alterate. Prejudiciul calculat de anchetatori este de 15 milioane de euro.

Afacerea cărnii stricate de import, opera unei structuri mafiote conduse aproape militar

O structură condusă aproape militar a pus la cale afacerea cu carne stricată importată din statele Uniunii Europene. Potrivit actului de acuzare întocmit de procurorii DIICOT, peste 200 de tone de carne stricată sau cu termenul de valabilitate aproape de expirare au invadat piaţa românească după o reţetă mafiotă. Membrii reţelei de evazionişti, cea mai periculoasă din ultimii ani, după cum spun procurorii, au făcut o adevărată avere de pe urma acestei afaceri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri