Şeful Poliţiei Dej, urmărit penal. Făcea uz de funcţie pentru a-şi proteja mai multe afaceri

Data publicării:
politia deschinderi perchezitii-3

Anchetatorii susţin că şeful poliţiei oraşului Dej, Aurel Mureşan, făcea uz de funcţie pentru a-şi proteja mai multe afaceri pe care le controla. Printr-una din aceste societăţi, o firmă de salubrizare, îi constrângea pe primari să încheie contracte de prestări servicii, iar în caz contrar îi ameninţa că le va întocmi dosare penale pe diverse motive. Prin această strategie a reuşit să ademenească opt primari, însă chiar şi aşa, şeful poliţiei nu îşi respectă obligaţiile prevăzute în acte.

Alţi colegi din câte ştiu erau ameninţaţi, le era frică pentru că era comandantul poliţei, mai ales cei care erau în zona Dejului, dar eu n-am ţinut cont de această funcţie de unde reiese că m-am judecat cu dansul şi am câştigat ultimele facturi pe care mi le-a emis. Aşa vorbeau colegii că îi ameninţă cu dosare”, a declarat Oltean Dumitru, primarul din Mintiu Gherlii.

În acest caz deocamdată, tot ceea ce s-a vehiculat până acum în presă este neadevărat. Eu am încredere în lucrătorii de la serviciul care mă verifică în prezent”, a afirmat Aurel Mureşan, şeful Poliţiei Dej.

Firma de salubrizare nu este singura afacere a şefului poliţiei Dej. În timp ce era la datorie, acesta controla şi o fermă, o firmă de transport marfă, precum şi o societate care exploata două lacuri sportive. Procurorii spun că ameninţă anumite persoane cu faptul că le va deschide dosare penale, pentru a obţine avantaje materiale. În continuare, Aurel Mureşan va rămâne în funcţia de şef al poliţiei Dej până la o decizie a instanţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri