Sentință în cazul lui Vitalie Proca – 12 ani și șase luni de închisoare

Data publicării:
vitalie proca

Decizia instanței nu este definitivă.

Vitalie Proca este acuzat că a împușcat, din greșeală un bărbat în cartierul bucureștean Dristor, în 2012. Ar fi fost plătit să ucidă un om de afaceri, dar și-a confundat victima.

Vitalie Proca, al cărui nume este legat de mai multe asasinate la comandă, este arestat din februarie 2013, când a fost capturat, în baza unui mandat internaţional emis de judecătorii români, pe teritoriul Federaţiei Ruse. 

Atacul pentru care a fost condamnat Vitalie Proca în primă instanță a avut loc în 26 noiembrie 2012, în Bucureşti. Victima a fost un bărbat care locuia în zonă şi care tocmai îşi parcase maşina. Camerele de supraveghere din zonă au surprins parţial atacul.

Poliţiştii şi procurorii din Bucureşti au început, rapid, să îl caute pe suspect. Filmările de pe camerele de supraveghere şi datele strânse i-au condus la Vitalie Proca, un cetăţean moldovean căutat pentru atacuri similare, în Anglia şi Republica Moldova.

Anchetatorii au reuşit să desluşească iţele atacului, în timp ce victima se zbătea în continuare între viaţă şi moarte în spital. Au descoperit că bărbatul a fost doar victima colaterală al unei răfuieli între clanuri. Adevărata ţintă a lui Vitalie Proca era Dumitru Puiu Mironescu.

Atacul împotriva lui Mironescu a fost comandat de fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu. Mironescu şi Mararu se luptau pentru supremaţie în judeţele din Moldova, iar şirul atacurilor mafiote a inclus chiar o tentativă de atac cu bombă artizanală, dejucat însă de autorităţi, care ar fi fost pus la cale de Puiu Mironescu.

Procesul în cazul lui Vitalie Proca a început în 2014. Între timp, Puiu Mironescu a fost condamnat în primă instanţă la 15 ani de închisoare pentru bomba amplasată sub maşina din Piatra Neamţ a lui Bogdan Mararu. Aşteaptă, în februarie, decizia definitivă a Curţii Supreme. Fraţii Mararu, la rândul său, au condamnări în primă instanţă de câte 12 şi 15 ani de închisoare pentru că l-au angajat pe Vitalie Proca să îl asasineze pe Mironescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri