Motivele condamnării lui Vitalie Proca

Data publicării:
vitalie proca

Judecătorul care l-a condamnat pe Vitalie Proca la închisoare arată, în motivarea deciziei, că acesta a acţionat cu premeditare, după ce a fost angajat de fraţii Mararu să îl ucidă pe rivalul lor, Puiu Mironescu.

„Premeditarea cu care a acţionat inculpatul este evidenţiată de atenţia cu care acesta a pregătit şi executat atacul armat: a folosit o cartelă SIM prepaid pentru a comunica (intenţia evidentă a fost aceea de a îngreuna identificarea sa), s-a cazat în Bucureşti la apartamente în regim hotelier şi nu la hoteluri pentru a fi mai greu de identificat, a folosit un autoturism înmatriculat în Bulgaria, a avut asupra sa două arme de foc pe care le-a folosit la comiterea faptei”, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti.

Judecătorul precizează însă că pedeapsa dispusă este sub cea maximă prevăzută de lege, pentru că s-a avut în vedere starea precară de sănătate a cetăţeanului moldovean.

Vitalie Proca este judecat, în continuare, de Curtea de Apel Bucureşti, după ce a contestat pedeapsa. Este arestat din februarie 2013, când a fost capturat în Rusia.

A fost extrădat în România în noiembrie 2013. Cei care l-ar fi plătit pe Vitalie Proca, fraţii Mararu, sunt şi ei condamnaţi, în primă instanţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri