Șerban Nicolae mai vrea o vizită în arhiva SIPA

Data actualizării: Data publicării:
170510_CEX_PSD_serban nicolae_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Senatorul Șerban Nicolae, președintele Comisiei parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA, a anunțat miercuri că va solicita acordul Ministerului Justiției pentru o nouă vizită a membrilor acestui for în arhiva SIPA, depozitată la sediul central al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

170510_CEX_PSD_serban nicolae_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Membrii comisiei vor să aibă acces pe 9 noiembrie și în interiorul spațiilor de depozitare, spre deosebire de prima vizită efectuată pe 25 octombrie.

„Am întocmit un proiect de solicitare către ministrul Justiției. Aș vrea să refacem vizita la Arhiva SIPA, de data această să solicităm acces și în interiorul spațiilor depozitare, fără acces la documente, că nu asta ne interesează, doar pentru a elimina orice fel de speculații și pentru a vedea noi, fără niciun fel de alte restricții, care erau spațiile depozitare, cum este organizată. (...) Va propun ca după audieri, joi, să facem o nouă deplasare la sediul ANP. (...) Data viitoare propun să reiterăm invitația adresată fostului ministru al Justiției, Monica Luisa Macovei, care nu a dat niciun fel de răspuns dacă a primit, dacă nu a primit invitația”, a afirmat Șerban Nicolae. potrivit Agerpres.

Următoarea ședință a Comisiei va fi în dimineața zilei de 9 noiembrie, când va fi audiat ultimul șef al SIPA, Doru Dobocan.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri