Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat miercuri din Penitenciarul Jilava

Data publicării:
sorin ovidiu vintu mediafax-1

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Bucureşti-Jilava, Cristian Erving Micu, Vîntu va fi pus în libertate miercuri dimineaţă, după apelul persoanelor private de libertate şi după ce va primi documentele necesare, informează MEDIAFAX.

În 21 iunie 2012, Vîntu a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la un an de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Sebastian Ghiță. Ulterior, la începutul lunii decembrie 2012, Comisia de la Penitenciarul Jilava i-a scăzut 33 de zile din pedeapsa primită.

În acelaşi dosar, Ilie Cezar a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu executare pentru aceeaşi infracţiune, decizia instanţei fiind definitivă.

Potrivit procurorilor, în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor, de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate.

Constrângerea a fost realizată de către Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar prin ameninţarea cu uciderea lui Sebastian Ghiţă, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri