Şpagă de 300 de lei pentru eliberarea unui certificat medico-legal

Data publicării:
lei ron bani mediafax foto octav ganea-1

Respectivul certificat urma să fie eliberat de Ioan Radu Maxim unui investigator sub acoperire, pentru a fi depus la dosarul penal constituit ca urmare a unui accident rutier, precizează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Potrivit anchetatorilor, Maxim, singurul medic legist din zona Municipiului Roman, a atestat, în mod nereal, în alte şase certificate medico-legale, un număr de zile de îngrijiri medicale mai mic/mai mare decât cele necesare/efectuate în fapt, în vederea atenuării sau agravării situaţiei juridice a beneficiarului/agresorului. În schimbul acestor servicii, el ar fi primit sume de bani.

În urma percheziţiilor făcute vineri la locuinţa medicului şi la cabinetului acestuia, au fost ridicate mai multe documente şi diverse sume de bani în lei şi valută.

Ioan Radu Maxim va fi prezentat Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă.

În acest dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri de la Direcţia Generală Antifraudă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri