„Tudorel minciunel”. Angajații din penitenciare se revoltă

Data publicării:
tudorel toader inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nemulţumiţi de condiţiile de muncă, zeci de angajaţi ai Penitenciarului Botoşani au protestat ieri în faţa instituţiei. Sindicaliştii spun că nu le sunt plătite orele suplimentare şi că, în curând, vor ajunge să refuze să intre în serviciu. Manifestanţii au cerut demisia ministrului Justiției și a şefului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Sindicaliștii au o listă lungă de revendicări.

Ionel Dimitrovici, președintele sindicatului Novo Legis Botoșani: Printre principalele revendicări sunt plata orelor suplimentare acumulate până în aprilie 2018, vorbim de un cumul de aproape un milion.

Viorel Voicu, vicepreședinte Federața Sindicatelului din ANP: Vom ajunge inclusiv la refuzul de a intra în serviciu. Dacă legislația actuală prevede, să vă dau un exmplu, doi supraveghetori pe o secție de maximă siguranță iar noi nu putem asigura cei doi supravghetori, colegul nostru nu va mai intra efectiv în serviciu.

Şi pentru că solicitările lor nu au avut până acum niciun răspuns, au ajuns la protest.

Angajat: Condițiile grele de muncă înseamnă în primul rând lipsa de personal, sistemul este învechit, investițiile nu s-au mai făcut în acest sitem.
Angajat: Ne riscăm practic viața, nu avem pe cine anunța în cazul în care se întâmplă ceva, nu ne vede nimeni, nu ne știe nimeni. 
Angajat: Ni s-au promis că se vor plăti aceste ore însă domnul ministru Tudorel Toader încă odată, cum face de obicei, nu s-a ținut de promisiuni.

„Tudorel, minciunel” au strigat angajații penitenciarului pe durata protestului.

Deşi au trimis revendicările şi Ministerului Justiţiei, Tudorel Toader susține că la el nu ar fi ajuns.

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei: Nu, nu cunosc. De la dumneavoastră aflu acum. Nu dau nicio declaraţie până nu aflu eu direct conţinutul.

Angajaţii din pernitenciare vor să continue protestele în perioada următoare la Vaslui, Iaşi, Târgu Ocna şi Bacău. La începutul lunii viitoare oamenii vor să iasă în stradă, în faţa Ministerului Justiției.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri