Tudorel Toader se întoarce de urgență în țară

Data actualizării: Data publicării:
2017-11-16 GC - Tudorel Toader CCR-4332
Foto: InquamPhotos/George Călin

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, întrerupe vizita oficială în Japonia pentru a se întoarce în țară, cu trei zile mai devreme. Anterior, Tudorel Toader spusese că nu înțelege de ce trebuie să se întoarcă.

Decizia ministrului Justiției vine după ce premierul Viorica Dăncilă i-a cerut luni lui Tudorel Toader să se întoarcă de urgență în țară, în contextul acuzațiilor formulate la adresa DNA și a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, de ex-deputatul PSD Vlad Cosma și procurorul Mihaiela Iorga.

Vizita în Japonia a ministrului Justiției trebuia să se termine pe 17 februarie. Tudorel Toader se întoarce însă cu trei zile mai repede ca să participe la şedinţa de guvern de joi. Cel mai probabil va anunţa ce decizie a luat în legătură cu DNA.

„Îl voi chema cât de repede posibil să vină în România. Având în vedere ultimele informaţii din spaţiul public, mi se pare normal ca ministrul Justiţiei să fie în ţară”, a declarat Viorica Dăncilă, luni, după şedinţa Biroului Permanent al PSD.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, ministrul Justiției declara, cu puțin timp înainte ca premierul să facă anunțul, că nu i-a cerut nimeni, deocamdată, să se întoarcă. Totodată, Tudorel Toader spune atunci că dacă i se va cere, se va întoarce în România „cât poate de repede”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri