Un nou termen în dosarul Zambaccian

Data publicării:
521cebfc95f9cf6604000000

Actualizare 15:00: Magistrații au dat un nou termen în acest dosar, pentru data de 6 octombrie.

Motivele acestui termen fac referire la faptul că Dana Năstase nu a reușit să ajungă astăzi la audieri. De altfel, Adrian Năstase spunea încă de dimineață că soția sa nu va putea ajunge pentru că nu se simte bine.

Un alt motiv pentru această amânare este că fostului șef al Inspectoratului de Stat în Construcții i s-a făcut rău imediat după ce a început ședința completului.


Înainte de a intra în sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, Adrian Năstase a declarat că s-a pregătit pentru audieri.

Fostul premier a spus că ajunge în fața judecătorilor pentru a doua suta oară, în diferite stadii ale proceselor sale, dar că acum a venit cu „mai multă liniște interioară”.

În primă instanţă, Adrian Năstase a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, fiind achitat pentru luare de mită.

Procurorii DNA susţin că, în perioada 2002 - 2004, în calitate de premier, Adrian Năstase ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro.

Dacă acesta nu este achitat la recurs, va executa pedeapsa aceasta, plus restul rămas din Trofeul Calităţii, caz în care a beneficiat de eliberare condiţionată.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri